top of page

SÆSONPREMIEREN PÅ KALVØEN SLUTTEDE 2-2

Frederikssund IK indledte i sidste weekend med et ærgerligt nederlag i nordjylland mod Vejgaard B.
Derfor var årets første hjemmekamp ekstra vigtig for at holde sig inden for en overskuelig afstand af holdene i toppen, hvor bl.a. dagens modstander Avarta startede med tre point på kontoen grundet deres førsteplads i DS-puljen i efteråret.

​

FIK måtte til dagens kamp undvære Daniel Hacke, men det kunne faktisk ikke mærkes, da Hugo Strandstoft spillede en flot kamp på venstrebacken, og blandt andet lagde op til kampens første mål.

Det startede lidt hektisk og det var gæsterne, der havde de første halve chancer. En blev dog prikket forbi FIKs stolpe og den anden blev fra tæt hold reddet af Nicklas Fuchs-Christiansen.
FIK var centimeter fra at bringe sig foran efter 16 minutter, da Nicolai Jægergaard trak ind fra venstre og sparkede med højreben - men desværre tog bolden indersiden af stolpen, hvorefter en forsvarer kunne cleare lige for næsen af Deniz Ates. Blot fem minutter senere var Jægergaard på spil i højre side af straffesparksfeltet, men blev denne gang blokeret af Avarta-målmand Tobias Gundel.

I kampens 25. minut fik Hugo Strandstoft så brudt et Avarta-angreb og førte spillet frem ad banen. Han valgte at spille Noah Engell Christensen fri med målmanden, og sikkert blev chancen omsat til mål. 1-0 og stor glæde hos de fleste af de cirka 400 tilskuere, der denne råkolde eftermiddag hvor regnen også kiggede forbi, havde valgt at bruge lørdagen på Kalvøen.

​

I begyndelsen af 2. halvleg forsøgte Avarta at hæve tempoet og de fik held med at presse FIK lidt mere tilbage. Men de helt store chancer blev det ikke til, og modsat havde FIK ikke heldet med sig i et par omgange, hvor man ellers løb kontra tre mod fire.
Noah Engell Christensen havde efter en times spil en chance næsten alene med målmanden, men Tobias Gundel kom godt ud og tæt nok på Frederikssund-angriberen, så den blev blokeret i stedet for scoring til FIK.

Efter 70 minutter blev bolden spillet frem i Avartas venstreside, og selvom det først lignede en for lang aflevering til indskiftede Kim Aabech, så løb Mathias Thorlacius flot i dybden og fik listet bolden ind ved den fjerneste stolpe til udligning 1-1.
Det gav Avarta momentum og fornyet tro på tingene, og selvom Frederikssundspillerne også gjorde sit til at højne intensitet og aggressiviteten, så lignede det faretruende et nederlag, da det blev 2-1 til Avarta med ti minutter tilbage.
Et angreb i højre side endte med en aflevering på tværs til Mads Walter, der tog et træk halvt forbi en forsvarsspiller, og med kort aftræk fik kanoneret bolden op under overliggeren - og selvom Fuchs-Christiansen fik fingrene på, så havde han ikke en chance for at undgå scoringen.

Men 2-1 til gæsterne varede gudskelov ikke længe. Et par minutter senere indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da Andreas Fabricius nedlagde Noah Engell Christensen på kanten af feltet - og modtog sit andet gule kort.

På det efterfølgende frispark viste Mathias Sand sin flotte sparketeknik, da han med venstrebenet fik udplaceret en sagesløs Avarta-målmand, og derved var det 2-2 og fordel FIK med det røde kort til Avarta sekunderne før.

I kampens døende minutter fik Rasmus Philipsen headet tæt over mål, et andet hovedstød blev reddet på stregen af en  Avarta-spiller, og som det allersidste havde Noah Engell et forsøg, som med fingerspiserne blev skubbet til hjørne - men flere mål kom der desværre ikke.

Efter 97 minutter var det slut - og holdene havde leveret en flot og intens kamp, som endte uden vinder. Ærgerligt for hjemmeholdet, der fortsat er seks point bag Avarta i rækken.

​

Næste kamp for Frederikssund IK er en udebanekamp i det jyske, når man på søndag d. 2. april gæster Green Arena i Ringkøbing.
Kampen starter kl. 14.00, og netop RIngkøbing indledte foråret 2023 med at tabe 0-3 i Avarta sidste weekend.
Så det er nu for Frederikssund, hvis de skal med på vognen og slås med de andre hold om oprykningen til 3.division.

Næste hjemmekamp er først lørdag d. 15. april kl. 13.00 mod Odder.