top of page

BRØNSHØJ 3 - 1 FREDERIKSSUND IK : SÆSONAFSLUTNINGEN VAR SKIDT, MEN SÆSONEN GODKENDTFREDERIKSSUNDS DANMARKSSERIEHOLD GAV IKKE CHEFTRÆNER MARTIN HILSTRUP DEN PERFEKTE AFSLUTNING, DA DET BLEV NEDERLAG I BRØNSHØJ. SÆSONEN SOM HELHED MÅ DOG SIGES AT VÆRE GODKENDT MED EN FJERDEPLADS I OPRYKNINGSPULJEN.


Lørdag eftermiddag i Tingbjerg Idrætspark satte et endeligt punktum for sæsonen 2023/24. Det var også et punktum for cheftræner Martin Hilstrups tid i spidsen for Frederikssund IKs DS-hold. Om det så ender med at være et foreløbigt eller endeligt punktum for ham - det kan fremtiden kun vise.

Egentlig trådte han jo ned som cheftræner for et par sæsoner siden for at blive assistent under færøske Todi Jønsson, men da han stoppede i utide på trænerposten, så var FIKs bestyrelse ikke sen til at genindsætte Martin Hilstrup på posten.


Det blev sidste år til en 5. plads i oprykningspuljen - og det blev lige forbedret en anelse i denne sæson, da man lørdag kunne gøre regnskabet op:

En fjerdeplads efter i alt 28 kampe, hvor det i første omgang gav en andenplads bag Glostrup - og herfra ind i oprykningspuljen, hvor flere andre stærke mandskaber ventede.


34 point i 18 kampe gav grundspillet - efter 10 sejre, fire uafgjorte og fire nederlag.

At modstanden var stærkere i forårets oprykningsspil ses tydeligt: 12 point i ti kampe - og det startede endda med to stærke sejre mod topholdet Sundby BK og derefter Allerød FK, men siden da blev det blot til to sejre og hele seks nederlag - hvor man især i de sidste kampe måske godt kunne ane, at topholdene var løbet fra FIK, og at den ukuelige optimisme og motivation ikke altid var på 100%.

Det bliver utroligt interessant at se, hvem Frederikssund IK kan præsentere som nu cheftræner og hvordan vedkommende vil forvalte den unge trup i forsøget på at fastholde FIKs status som et hold i Danmarksserien, der kigger opad mod 3. division langt mere end mod nedrykningen.


I lørdags var der også tændingen til forskel - ikke i begyndelsen, men som kampen satte sig virkede Brønshøj mere ovenpå end gæsterne, og kort før pausen fik de mange tilskuere på Tingbjerg Idrætspark ikke bare et - men to forløsende - mål.

I 38. minut og 40. minut scorede Nicholas Marfeldt for hjemmeholdet, der med en sejr ville sikre sig mindst en kvalifikationskamp om oprykning til 3. division.


Efter pausen startede FIK igen okay - og der kom lidt spænding ind i kampen, da Asger Olsen ti minutter inde i 2. halvleg lavede selvmål, så det kun var 2-1 til Brønshøj.


Samtidig var det 1-1 i Sundby-Glostrup, og Brønshøj så ind i en intens afslutning, hvor man kunne nappe førstepladsen, hvis Glostrup vandt - og man selv kunne gøre arbejdet færdigt.


Brønshøj havde dog ikke behov for spændingen, så da Mican Atici scorede til 3-1 midt i 2. halvleg lignede det en afgørelse. Og det blev det også - kampen sluttede 3-1.

Kort før slutfløjtet scorede Sundby også til 2-1, så Brønshøj måtte tage til takke med en andenplads.


For Frederikssund IK er der masser af positive indtryk at tage med sig ind i sæsonen 2024/25 - og så bliver det selvfølgelig spændende at se, hvordan truppen ser ud, når spillerne samles med den nye træner efter en velfortjent sommerferie.

bottom of page