FIK DRILLEDE FØRERHOLDET

Skrevet af Niki Bagge

Efter en række skuffende og ærgerlige nederlag fik FIK i weekenden igen point på tavlen, da man lidt overraskende hentede 1-1 på udebane mod B1908, der fører rækken. Frederikssund IK havde hverken scoret eller fået point i deres seneste tre kampe, da de lørdag eftermiddag gik ind på Sundby Idrætsparks opvisningsbane for at spille mod Danmarksseriens førerhold B1908. Rasmus Gasberg var efter lang tids pause tilbage på FIK-bænken, men derimod måtte FIK klare sig uden bl.a. Jannich Andersen, Mathias Sand og ikke mindst Jonas G. Hansen.

 

B1908 fik i sin seneste kamp brudt en fem kampe lang sejrsstime, da man tabte med hele 0-3 mod AB Tårnby. Og lørdag udnyttede gæsterne fra FIK måske det manglende momentum hos hjemmeholdet, da man fik en fin start på kampen. Afleveringerne var fornuftige, og aggressiviteten gjorde det vanskeligt for B1908 at få den ro på kampen, som mange havde forventet. I det 25. minut kom gæsterne fra Frederikssund også foran. Christian Helev fik bolden sendt til Frederik Sommer, som ekspederede bolden i mål til 1-0 for gæsterne. Angrebsduoen, som sidste år sammen skabte mange af FIKs mål og chancer, har ellers kæmpet med at få tingene til at fungere i denne efterårssæson, men forhåbentlig er målet et tegn på, at de to nøglespillere er på vej til igen at finde hinanden. 1-0 til FIK var også stillingen ved pausen.

 

Efter pausen var hjemmeholdet mere fokuseret og københavnerne fik presset FIK længere tilbage. Det blev også sværere for FIK at holde fast i bolden, og som anden halvleg gik blev Martin S. Hilstrups tropper noget trængte. Udligningen til 1-1 blev scoret efter 62 minutter af August Rosenmeier i en situation, hvor FIK følte sig snydt for et frispark til målmand Joaquin Martinez. Selvom FIK forsøgte sig med både føromtalte Rasmus Gasberg efter 72 minutter og den offensive Deniz Ates efter 76 minutter, så blev det ikke til mere for gæsterne, selvom FIK i det sidste kvarter var tætte på i et par omgange. Omvendt havde FIK-defensiven – trods en travl dag – godt fat i B1908s kreative og offensive spillere. Så det sluttede med 1-1, hvilket alt i alt var et rimeligt resultat på baggrund af kampens forløb. Det var kun anden gang i sæsonen, at det lykkedes et hold at få point med fra Sundby Idrætspark – og FIK fik både scoret og point for første gang i en måneds tid.

 

På lørdag d. 12. oktober venter næste opgave for Frederikssund IK, når Ishøj IF lægger vejen forbi Kalvøen. Frederikssund IK vandt den omvendte kamp i Ishøj tidligere på sæsonen med hele 3-0, som på daværende tidspunkt satte gang i en sejrsstime for Frederikssund. Det er der brug for sker igen, så forhåbentlig vil der være mange tilskuere på lægterne, når kampen sparkes i gang på lørdag. Der er kampstart kl. 13.00.

Facebook Logo.png
Instagram Logo.png

© 2018 FREDERIKSSUND IDRÆSTKLUB     KALVØVEJ 9, 3600 FREDERIKSSUND     00 00 00 00     FIK@SPORT.DK