FIK SEJRER EFTER LYNSTART

Tidligt lørdag eftermiddag var der kamp i Danmarksseriens pulje 1 på Frederikssund Stadion, hvor FIK tog imod gæsternes fra Avedøre IF. Avedøre IF lå nummer 3 i rækkken og med en sejr mod Fremad Valby i tirsdags, ja så var der lagt til spænding fra første minut. 
 

Kampen startede på usædvanligvis, da FIK kunne se sig selv være foran med 3-0 efter blot 23 minutter af første halvleg. Usædvanligt var det, at Christian Helev ikke kom på måltavlen i dag, men i stedet kunne han noteres for oplæggene til alle 3 mål i første halvleg, som blev scoret af Christian Krogh (12. minut), Frederik Sommer (14. minut) og Deniz Ates (23. minut). Det satte naturligvis sit præg på kampen, da FIK ikke havde et behov for at jagte ret meget derfra. Der var stadig anløb til muligheder i front, men det var gæsterne, der forsøgte at diktere kampen, og de fik også reduceret til 1-3 ved Wandifa Danpha efter en lille halv times tid. Målet blev scoret tæt under mål efter et hjørnespark, og senere i halvlegen måtte FIK-målmand Frederik Folkvardsen og en forsvarsspiller i fællesskab komme i vejen for en smart frisparkskombination, da yderligere en reducering ellers var på tapetet. Der skete dog ikke mere før pausen, og FIK kunne derfor trave til pausen fortjent foran 3-1.
 

I anden halvleg prægede vinden kampen, da både høje afleveringer og målspark var vanskelige at kontrollere, og når holdene byggede op, blev der begået mange frispark i nærkampene. Det var dog langtfra alle, der blev dømt af kampens dommer - som lod holdene spille til, og det skabte en del frustrationer hos især gæsterne, der ofte følte, at FIK var for aggressive i deres spil.
Det var de ikke i forhold til den linje, der var lagt og derfor blev Avedøre IF meget sjældent særligt farlige i anden halvlegs indledning.
Undervejs i 2. halvleg blev først Deniz Ates og siden en småskadet Frederik Sommer udskiftet - og det virkede stille og roligt som om, at FIK kunne køre sejren sikkert hjem, men med 3 minutter igen fik gæsterne bragt sig på 2-3 af mål fra Mathias R. Jensen, og dermed skulle spændingen for alvor skrues op igen. 


I kampens sidste minut kunne indskiftede Oliver Juul Hansen gudskelov lukke kampen til resultatet 4-2 til Frederikssund.
De mange tilskuere kunne juble og tage en dyb indånding og roligt se resten af minutterne tikke af sted, til kampen blev fløjtet af.

Udover den nyanlagte terrasse, var der også gang i det nye grillområde og en overdækning af de ca. 100 siddepladser gjorde også oplevelsen for mange af de fremmødte til noget særligt.


Der er i den grad kommet et nyt pust til Frederikssund Stadion, som mange mennesker igen i dag havde valgt at besøge. Dog er der begrænsninger på kapaciteten blandt de 100 siddepladser, og der er taget alle de nødvendige forholdsregler af hensyn til covid-19 - men det vigtigste for de mange på lægterne var det gode spil og den optimisme, som præger FIK for tiden.

Holdets næste kamp er på udebane mod Karlslunde IF på lørdag d. 10. oktober kl. 13.00 på Karlslunde Stadion.
Næste gang FIK spiller hjemme på Kalvøen er lørdag d. 17. oktober kl. 13.00, når Tårnby FF lægger vejen forbi.

FØLG OS LIGE HER

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

KALVØVEJ 9   3600 FREDERIKSSUND

© 2018 FREDERIKSSUND IDRÆSTKLUB