18. OKTOBER 2020

FIK SEJRER I MÅLFEST

MOD TÅRNBY FF

Tårnby FF ankom til Frederikssund Stadion med kun et nederlag i holdets seneste seks kampe i Danmarksserien, og var placeret bedre end FIK. Godt to timer senere var der lavet om på det.

 

Selv om FIK tabte knebent sidste weekend med 1-2 til rækkens førerhold, Karlslunde IF, var det efter en ellers fantastisk præstation, som burde have givet point med hjem til Kalvøen. Forud for den kamp havde FIK vundet de to foregående opgør, så der er god stemning og optimisme at spore i truppen og FIKs cheftræner Martin S. Hilstrup var også tilfreds. ”Vi var faktisk lidt overraskede over, at Tårnby kom så aggressivt ud til kampen, og at de fik sat sig på spillet. Til gengæld efterlod de også meget plads, så vi havde gode muligheder for omstillingerne”, udtalte FIK-træneren efter kampen. Det synes nemlig virkeligt længe siden, at FIK blev sendt hjem med et stort nederlag i Ishøj, for siden da har de gul/blå hentet fire sejre i de seneste seks kampe. Den fjerde af de seks kom således lørdag eftermiddag, hvor Tårnby FF var troppet op på Frederikssund Stadion, der som vanligt var velbesøgt og de fremmødte blev bestemt ikke skuffede.

 

Efter ca. ti minutter bragte Deniz Ates hjemmeholdet fortjent foran med 1-0, og der var tilløb til flere, inden gæsternes Andreas Granskov fik udlignet halvvejs gennem første halvleg.
Men gæsterne havde dårligt fået fornemmelsen af at være på omgangshøjde med FIK’erne førend Ates havde lynet igen og bragt Frederikssund på 2-1. 
Desværre holdt føringen lige præcis ikke til pausen, da Andreas Granskov ikke ville stå tilbage for Deniz Ates, og også blev noteret som dobbelt målscorer i en første halvleg, som sluttede 2-2 trods overvægt i chancer til Frederikssund.

”Jeg synes de kommer for let til deres scoringer. 1-1-målet er et indlæg, der går helt til bagerste stolpe, hvor Granskov nemt kan score. Den gamle FC Nordsjælland-spiller skal man ikke give den slags muligheder, og deres mål til 2-2 er et boldtab vi laver”, noterede Martin S. Hilstrup om gæsternes scoringer.

I pausen fik hjemmeholdet justeret en smule taktisk, og kom bedst ud til 2. halvleg, hvor det også var FIK, der fik sat sig på spillet. Dog dalede underholdningsværdien en smule, men intensiteten og spændingen var der intet i vejen med. Og begge hold havde da også muligheder, men det var gudskelov Patrick Dahm Nielsen, der med sit mål efter 68 minutter, fik tippet kampen i FIKs retning.
Samme Patrick Dahm blev efter kampen også kåret til Årets Spiller i FIK for sæsonen 2019/2020, og man kan vel næppe ønske sig en bedre måde at fejre den slags på.

Med et kvarters tid igen blev Christian Helev også noteret for en scoring - og med 4-2 skulle man tro, at kampen var lukket.

Men Tårnby lagde sig ikke frivilligt og Granskov fik gjort sig selv til hattrick-skytte, da han med ca. ti minutter tilbage fik sparket både spænding og nervøsitet ind med sit mål til 3-4.


Det blev ængsteligt og lidt for underholdende mod slutningen, hvor Tårnby i flere omgange havde målmanden med fremme på hjørnespark, men der blev heldigvis ikke scoret yderligere.
Så FIK kunne juble over en 4-3-sejr og endnu tre points til tabellen, hvor der efterhånden er et stort midterfelt, som Frederikssund har fået gjort sig selv til en del af.

 

Lørdagens kamp hjemme på Kalvøen må da også have været både så spændende og medrivende, at de fremmødte tilskuere kommer igen, når FIK næste gang tager imod i DS. Det er dog først d. 7. november, når Ishøj IF gæster Frederikssund Stadion, og der skal gæsterne ikke forvente lige så let spil som sidst de to hold mødtes. Siden 0-7 nederlaget i Ishøj tilbage d. 22. august har Frederikssund nemlig taget tre points flere end Ishøj IF, og en sejr til Frederikssund vil også medvirke til, at FIK stryger forbi Ishøj i den tætte række, hvis holdene får lige mange points de næste par runder.
 

FØLG OS LIGE HER

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

KALVØVEJ 9   3600 FREDERIKSSUND

© 2018 FREDERIKSSUND IDRÆSTKLUB