28. APRIL 2021

FREDERIKSSUND IK SEJREDE 3-0 I VALBY

Onsdag aften lagde Frederikssund IK vejen forbi Valby i Danmarksseriens pulje 1, og en sejr var tiltrængt, hvis de gul/blå gæster fortsat vil være med i kampen om at slutte i rækkens top 4 og kvalificere sig til oprykningsspillet.

 

Og det var FIK, der var skarpest i en kamp, som blev spillet på en hård og knoldet bane.
Begge hold gik til kampen med et ønske om at få tre point - og det kunne være gået begge veje i en ujævn og dog underholdende indledning.
Lige før den halve time kom der så hul på bylden, da Pelle Sørensen kom på tavlen.
Et langt indkast fra Nicklas Lohals blev ikke clearet af Valby-forsvaret, og så endte bolden hos FIKs nr. 7, der fik sendt bolden i kassen. Der kom ikke flere mål i første halvleg, selvom begge hold havde fine chancer. Hjemmeholdet var tæt på i flere omgange, men skarpheden manglede, og da bolden endelig var på vej i mål, så fik FIK reddet bolden væk på selve målstregen.

 

I anden halvleg startede FIK mere aggressivt, og efter ca en times spil kom så en ordentlig mavepuster til hjemmeholdet. 
Et hovedstød, som gik i en bue over egen målmand, bragte FIK på 2-0 på et selvmål af Oscar-Emil Berthelsen, der netop var blevet skiftet ind få minutter før.

Det gav mere ro på FIK-spillet og langsomt - som tiden gik - fornemmede man, at Martin S. Hilstrups tropper kom tættere på 3-0 end hjemmeholdet på en reducering.

Og sådan gik det også: Fremads målmand fik kun halvklaret et forsøg, som blev fulgt op med endnu en scoring med et kvarters tid tilbage. Og så var løbet kørt.
3-0 til Frederikssund blev også kampens resultat, og med de tre point er FIK tilbage på rækkens andenplads. Det skygger dog lidt over, at holdene placeret på de næste pladser har spillet færre kampe end FIK, så der er brug for at holde niveauet - især fordi KFUM, rækkens nr. 4 - lægger vejen forbi Kalvøen til en absolut nøglekamp i bestræbelserne på at kunne slutte blandt de fore bedste.

 

Da FIK besøgte KFUM tidligere på sæsonen blev det til et nederlag på 1-4, så der er noget at revanchere for Frederikssund IK på lørdag d. 1. maj kl. 14.00.