top of page

Frederikssund IK 0 - 1 BK Skjold Forårspremieren endte med ærgerlig skuffelse.

Det hele var sat godt op til en god oplevelse for tilskuerne og FIKs DS-hold lørdag mod Skjold. Men manglende skarphed og et sent mål ødelagde det for hjemmeholdet. Selvom gæsterne blev reduceret til 10 mand efter en time, så kom det forløsende mål aldrig.


Man kunne næsten ikke forestille sig en kamp på hjemmebane, hvor FIK skulle gå fra banen uden at score. Men det var beklageligvis, hvad der skete, da forårssæsonen i DS pulje 2 blev sparket i gang for Frederikssunds vedkommende i går.


FIK stillede i en sædvanlig 4-3-3 med Oliver Drost fremme sammen med Nicolaj Jægergaard og Deniz Ates. Den hurtige amerikaner lignede da også en spiller, som kan blive værdifuld for Martin Hilstrups mandskab, men der manglede lige det rette slutprodukt i går. Det gjaldt i øvrigt for hele FIK-holdet.


De første minutter forløb i et hæsblæsende tempo, hvor det lignede to hold, der bare skulle løbe vinterhien af sig - men der var ikke rigtig orden på noget fra nogle af holdene. Derpå kom en periode, hvor FIK i tre omgange spillede sig igennem via venstresiden.

Det vidnede om et overtag med Nicolaj Jægergaard og Hugo Strandstoft som gode makkere langs venstresiden.

I de to første situationer gik Jægergaard på ydersiden af sin mand og til baglinjen, hvor det blev til et par skarpe forsøg, som målmanden kunne håndtere.

I sidste omgang gik Jægergaard ind i banen og sendte godt forsøg af sted, men bolden strøg forbi Skjolds højre stolpe.


Men efterhånden som 1. halvleg forløb, fik gæsterne mere ro og struktur på deres spil.

Og da FIK måtte udskifte den ene forsvarskrumtap, Rasmus Phillipsen, hvilket medførte et par rokeringer, så fik BK Skjold for alvor et lille overtag. Ikke på chancer, for dem havde de nærmest ingen af - men på spillet, hvor det slet ikke var let for Frederikssund IK længere at skabe chancer eller holde længe i bolden.

Eneste farlige situation op mod pausen var da en Skjold forsvarer ville cleare et indlæg, men fik sparket bolden lige i hovedet på sin egen målmand.


Lige i begyndelsen på anden halvleg begyndte kampens udmærkede dommer at hive kortene op ad lommen, da først Daniel Hacke blev nedlagt i en farligt fremstød og øjeblikket efter, da Oliver Drost i den grad blev savet midtover på sidelinjen.

Og ganske få minutter senere valgte Philip Rosenthal uklogt at bruge hænderne til at blokere en aflevering, så han fik sit andet gule kort på mindre end ti minutter og sendt ud med et rødt kort.

Det gav FIK noget momentum til den sidste halve time, og publikum så optimistiske til i solskinsvejret, der kun havde afbrudt af en massiv regnbyge i pausen.


FFra bænken kom Mehdi Djemai ind for den lovende Drost, og ligner også en spiller, der ofte gør det ukomfortabelt for sin modstander. Nicolaj Jægergaard fyrede et skud på træværket - og der var i et par omgange optræk til noget efter nogle standardsituationer, men ind ville bolden ikke.

Omvendt havde BK Skjold efter en opspilsfejl også en stor chance, hvor FIK-målmand Frederik Folkvardsen ikke havde en jordisk chance - men stolpen reddede for hjemmeholdet. Derfor lignede det 0-0, da kampen bevægede sig ind i den afgørende fase. Men med en håndfuld minutter tilbage gennembrød Skjold i FIKs højre forsvarsside, og inde foran mål kunne Felix Boijen prikke ind til 1-0 for gæsterne.

En våd klud i hovedet på Frederikssund IK, der igennem hele anden halvleg må have tænkt, at det mindst ville blive til et point.

Kampe endte 0-1, og afstanden op til førerholdet Glostrup er nu på fem point, efter at de spillede uafgjort i deres første kamp i 2024.


Frederikssund IK spiller næste kamp allerede på torsdag d. 28. marts - Skærtorsdag - hvor man også spiller på hjemmebane. Her venter rækkens bundhold, VB1968, som vil forsøge at få revanche for 0-3 nederlaget til Frederikssund tilbage i september. Ved den lejlighed scorede bl.a. Noah Engell, som er skiftet til HIK - men også Axel Uzan og Deniz Ates, som formentligt er med for FIK torsdag på Kalvøen.

Den kamp sparkes i gang kl. 12.00.
bottom of page