top of page

FREDERIKSSUND IK 1 - 2 BRØNSHØJ : KNEBENT NEDERLAG I VARM AFFÆRE PÅ KALVØENMANGE TILSKUERE PÅ KALVØEN SÅ EN TÆT KAMP, SOM GÆSTERNE DESVÆRRE TRAK SIG SEJRRIGT UD AF


Det føltes som årets hidtil varmeste eftermiddag, og det må også have været rekord for 2024 med de mange tilskuere. Kampen kunne give hjemmeholdet FIK et afgørende skub mod toppen af rækken og kampen for oprykning, men sådan gik det desværre ikke.


I en tæt 1. halvleg var ingen af holdene for alvor i stand til at få modstanderne under kontrol, og selvom hjemmeholdet dominerede på bolden i perioder, så virkede det ikke som om, at Brønshøj var i tovene på noget tidspunkt.


Lige før pausen kom så det øjeblik, som de mange medrejsende fans af 'Hvepsene' havde ventet på, men det var en mavepuster for Frederikssund: Lukas Kiilerich scorede efter et hjørnespark i 44. minut - og det gav naturligvis gæsterne en rarere tur i omklædningsrummet kort efter.

FIK havde bl.a. skader været tvunget ud i et par ændringer og startede med både Jægergaard, Rahbek, Baladi, Drost og Deniz Ates på banen. Så det skortede ikke på offensivt indstillede spillere, og i 2. halvleg kom Rasmus Gasberg tillige ind for Jonas G. Hansen og så det offensivt for alle pengene.


Det kastede nogle chancer af sig, bl.a. en halv friløber til Oliver Baladi, men Brønshøjs målmand Lucas Chang-Andersen tog godt fra, og da det endelig lignede, at udligningen kom, så der en forsvarsspiller på tværs og fik blokeret afslutningen.


Det lignede kampens afgørelse, da Brønshøj via flot opspil fik plads på venstrekanten og herfra kunne finde Ali Shah i feltet, der sikkert eksekverede et hovedstød til 2-0 for gæsterne med ca. 20 minutter tilbage.

Det tog pusten lidt fra FIK, men i kampens næstsidste minut kunne Deniz Ates flugte bolden i mål til 1-2 efter et hjørnespark, hvor bolden fik lov til at hoppe inde foran mål. Brønshøjspillerne var utilfredse med en duel på forreste stolpe, men dommeren afviste deres protester.

Til gengæld opstod der tumult, da Brønshøjs målmand ikke ville aflevere bolden efter scoringen, og Hugo Strandstoft forløb sig åbenbart så meget, at dommeren mente, at han havde gjort sig fortjent til et gult kort.

Det blev rødt, da det var Hugos anden advarsel - og så måtte FIK presse med en mand i undertal til sidst. Det gav et par farlige indlæg og et hjørnespark, hvor målmand Frederik Folkvardsen var med fremme, men ind ville bolden ikke. Og derved endte det hele 1-2.


Topstillingen i oprykningspuljen til 3. division ser således ud efter kampen mod Brønshøj:

1. Sundby Bk 55p

2. Brønshøj 50p

3. Glostrup 46p

4.Frederikssund IK 43p 5. Gørslev IF 39p

Der er nu kun fem kampe tilbage. Vinderen rykker direkte op, mens nr 2 skal spille kvalkamp om pladsen i 3. division.


Næste kamp for Frederikssund IK er mod rækkens tophold, Sundby Bk, som spilles på lørdag, d. 18. maj kl. 14.00. Frederikssund IK vandt faktisk den første kamp mod Sundby Bk, da det blev til en sejr på 3-1, da de to hold indledte oprykningsspillet på Kalvøen tilbage d. 13. april. Nu knap en måned senere ser det usædvanligt vanskeligt ud for FIK, mens Sundby Bk. ligner en oprykker netop nu.

Næste hjemmekamp er lørdag d. 25. maj kl. 13.00, hvor FIK tager imod Allerød FK.bottom of page