martin H.jpeg

FIK-KAPTAJN GÅR FRA BORDE  - MEN EFTERLADER STÆRK BESÆTNING

Efter en lang og glorværdig karriere på Frederikssund IKs førstehold stopper Martin B. Hansen, når sæsonen 2021/22 er ovre.

Hans sidste optræden for FIK bliver på lørdag d. 18. juni kl. 14.00, når sæsonens sidste kamp spilles - det er hjemme på Kalvøen mod Solrød FC.

 

Kampen er for så vidt uden betydning for Martin og holdet, der for længst har sikret sig overlevelse, men desværre var for svingende i efteråret til for alvor at kunne true topholdene.

Hvor det slutter - og hvor det startede….

Der er sket meget siden Martin debuterede for FIK i august 2006. Det var en kamp imod Fredensborg, og det endte i øvrigt med et nederlag på 2-3.
Siden er det på knap 16 år blevet til hele 363 kampe, en stor del af dem de senere år som kaptajn for holdet. Det er flest af alle i FIK-trøjen, og derfor er det bestemt ikke en hr. hvem-som-helst, som vi skal heppe på lørdag mod Solrød FC.
Som både central midtbane og forsvarsspiller er det imponerende nok blevet til 33 mål - langt de fleste sat ind med hans stærke venstreben, men nogle hovedstødsmål er det også blevet til.

 

Allerstørst var det for Martin og FIK i 2010, da FIK spillede sig op i 2. division - og derfor ret beset kunne kalde et af de 50 bedste hold i Danmark. Desværre var det ikke længe eventyret i divisionen varede og siden har det heddet Danmarksserien og en tur i Sjællandsserien også.

Sidste år var Martin sammen med FIK igen med i oprykningspuljen til den nye 3. division og i år ender man igen i den bedste halvdel af sin DS-pulje, så han efterlader et stærkt hold til fremtiden, når den gamle kaptajn formentlig takker af med sin kamp nr. 364 for FIK.

 

Kendte ikke eget niveau

Under sin ungdomsfodbold i ORI stak Martin aldrig ud og det var nærmest over en sæson, at han rykkede fra at være en i mængden til at være en nøglefigur og udfylde det potentiale, som vi siden har set i massevis af kampe for FIK.

En af hans gamle holdkammerater udtrykker det således: ”Jeg tror aldrig Martin var klar over, hvor god han var, fordi det skete mere eller mindre over en sommer i en ret sen alder.”

 

Martin beskrives ofte med ord som uselvisk, generøs, empatisk og ukompliceret. Med andre ord et oplagt valg som anfører, der går forrest - men som ikke kaster ansvaret videre.
”Selvom jeg har råbt ad Martin mange gange over årene, så har han aldrig taget det ilde op eller haft behov for at give tilbage”, siger en tidl. holdkammerat.

En anden nævner, at ”det altid har været vigtigt for Martin, at andre på holdet blomstrede og han har på denne måde ofte sat sig selv til side for andres succes”.
På alle måder en holdspiller, som hans medspillere altid har kunnet se op til og læne sig op ad.

 

Begavet og loyal

Martin har udover sin personlighed også kunnet bidrage med sit blik for spillet, sin placeringsevne og sit eminente venstreben. Disse tre ting har gennem hans tid på førsteholdet bestemt været af afgørende betydning for holdets præstationer.
Der er tale om stærke tekniske kvaliteter, som også har kastet en masse kampe på byens futsal-hold af sig - og så selvfølgelig de menneskelige kvaliteter og evner til at læse og forudse spillet, som har gjort at han helt fortjent også benævnes som en af de mest begavede spillere, flere af hans nuværende og tidligere holdkammerater har spillet med.

Derudover har Martin B. Hansen været en enormt loyal spiller - og det vidner de mange kampe for FIK over en del år selvfølgelig også om.

Men han er også den type kaptajn, som typisk har gået forrest, når tiderne var vanskelige og trængte. I stærk kontrast til den tilbagetrukne stil, når atmosfæren er god og resultaterne er positive.

 

 

Opgaver på og uden for banen

Udover den daglige træning og den tætte kalender som spiller og anfører for FIKs førstehold, så har Martin også varetaget mange andre frivillige opgaver hen over årene i klubben. Den mængde tid og kræfter, som han har kastet af sig til FIKs fordel er simpelthen beundringsværdig.

Han har deltaget som træner på FIKs forboldskoler, været ungdomstræner, arbejdet omkring bestyrelsen i klubben og været en af arkitekterne bag klubbens interaktive udtryk - fikfodbold.dk.
Han har på førsteholdet desuden været med omkring bødekassen, udlandsture, sociale arrangementer og har i det hele taget været en utrolig vigtig og integreret del af omklædningsrummet, hvor hans ’hyggefætter’-gen og overskud har været medvirkende årsag til den gode stemning.

 

Hjertet på rette sted

Martin bliver af mange betragtet som en person og anfører, der altid har behandlet alle lige på den mest positive facon. ”Han har et hjerte af guld”, som en tidl. holdkammerat udtrykker det og fortsætter -”og samtidig udviser han både omsorg og respekt for alle de mennesker, der er omkring ham”.

Hans enorme indsats for klubben på mange planer gør bestemt også indtryk: ”Jeg har aldrig forstået, hvordan den mand har kunne holde så mange bolde i luften og samtidig udvise overskud og have tid til en snak inden kampene - og jeg synes vi alle bør være ham enormt taknemmelige for hans imponerende indsats”.

 

På den baggrund er der ingen tvivl om, at hvis nogen person omkring FIK fortjener en ekstra stor klapsalve, når han ’trækker sig tilbage’ fra den aktive rolle på førsteholdet, så er det Martin B. Hansen - og det sker altså på lørdag d. 18. juni på Frederikssund stadion.

Vi sender allerede herfra et KÆMPE TAK til Martin, og håber, at han vil forblive omkring klubben i mange år fremover, og hjælpe med sine stærke formidlingsevner i forhold til nye unge spillere og klubbens trivsel generelt.