top of page

AVARTA 1 - 0 FIK
- tæt kamp afgjort på et selvmål

Mulighederne begynder at være små - og efter fredag aftens nederlag i Rødovre til Avarta, så er topholdene nok for langt væk til, at det kan betegnes som realistisk at kæmpe med om oprykning.

Kampen i Avarta kunne godt være faldet anderledes ud  - men FIK har bare heller ikke haft de berømte marginaler med sig i flere afgørende momenter i sæsonen.
Men det skal næppe kun tilskrives marginaler, at FIK ikke er med i den sjove ende af tabellen og kun kan drømme om 3. division efter sommerferien.

I Avarta var FIK lidt uheldige i et par situationer. I 1. halvleg var der bl.a. et forsøg på træværket - og så havde bolden nærmest passeret Avarta-målmand Tobias Gundel kort før pausen, men på mirakuløs vis kom Boubacarr Baldeh til og fik bolden skovlet væk tæt under mål.

Ironisk nok blev denne næsten målgivende situation for FIK starten på det kontra-angreb for hjemmeholdet, som endte med at afgøre kampen. Bolden blev spillet hurtigt frem og sendt ind fra siden. Inde foran mål var det en duel mellem Avarta-angriber Mikkel Ottesen og FIK-forsvarer Rasmus Philipsen, som til sidst endte med, at sidstnævnte fik snittet bolden, så den gik i mål.

​

FIK-keeper Frederik Folkvardsen kunne ikke lastes, og det er desværre sådan det meste af oprykningsspillet har forløbet for FIK. En pæn præstation, hvor man er fint med, og hvor det er de helt små ting, som afgør, hvor sejrene og pointene ender.

Igen denne fredag aften i Tømrermester Jim Jensens Park var det en meget tæt affære - og ingen af holdene var på noget tidspunkt så dominerende, at man kunne tale om et overtag.

​

2. halvleg bød ikke på hverken mange chancer eller mål. Faktisk ikke et eneste mål mere - og så sluttede det 1-0 til Avarta.

​

Derfor er Frederikssund IK fortsat på 6. pladsen med otte point for ni kampe - og herfra må der være fokus på at skaffe sig noget selvtillid i de resterende kampe, ligesom der kan afprøves nye taktiske tiltag eller arbejdes med organisation og dødbolde i den sidste håndfuld kampe.

Næste kamp for FIK er på hjemmebane mod Ringkøbing lørdag d. 20. maj kl. 13.00.
Ringkøbing er i skrivende stund sidst af de otte hold - og derfor er der forhåbentlig noget godt i vente, hvis man dukker op på Kalvøen og støtter holdet lørdag eftermiddag.