fik.JPG

FREDERIKSSUND IK MÅTTE NØJES MED 2-2 I AVARTA

Ved pausen lignede det endnu en imponerende sejr til Martins Hilstrup tropper fra Frederikssund IK, der i dette forår har bombarderet sig igennem Danmarksserien, men rækkens eneste lige så dygtige pointhøster ville det anderledes.

Derfor blev det to meget forskellige halvlege målt på målscoring, men helt ensidige spillemæssigt var ingen af dem.

Frederikssund var skarpest i første halvleg - og det er naturligvis ingen overraskelse for den faste følger af FIK, at de to mål blev delt mellem holdets tre stærke offensive profiler.

I kampen på Tømrermester Jim Jensens Park var der ikke scoret frem til det 42. minut i en spændende og tæt kamp, hvor begge hold også var godt forberedt defensivt, så et decideret chanceorgie var der ingenlunde tale om.

Men pludselig kom der hul på bylden - og så kender vi FIK godt nok i dette forår til at vide, at når der først kommer en scoring, så kommer nummer to som regel også.

Og ganske rigtigt: efter at Deniz Ates havde bragt gæsterne foran 1-0 efter 42 minutter skulle der bare gå to minutter yderligere før Christian Helev fik fordoblet føringen, og så stod det 2-0 til FIK ved pausen.

Avarta startede godt efter pausen, men fik ikke ram på FIK og som tiden gik i 2. halvleg var sejren ikke som udgangspunkt i fare som sådan. Men med ca. 25 minutter tilbage kom et afgørende vendepunkt, da Christian Helev blev præsenteret for det røde kort, da han fik sin anden advarsel. Det gav for alvor Avarta noget momentum og de satsede nu endnu mere frem ad banen. Det gav bonus efter 74 minutter, hvor Niklas Kristiansen fik reduceret til 1-2 og så var der for alvor spænding og tænding igen.
Minutterne gik dog og FIK gjorde det svært for Avarta for alvor at få udnyttet deres overtal. Men netop som uret rundende 90 minutter kom så udligningen: Marco Balck fik scoret på en chanceløs Christian Solhøj, og så endte det med en pointdeling mellem Avarta og FIK. Således har begge hold nu fortsat kun tabt en enkelt kamp i foråret - og der er ikke rokket ved, at Avarta er nr 4 og FIK nr 5 i rækken, hvor rækkens tre øverste hold først spiller i weekenden.

For at understrege, hvor langt holdet har bevæget sig solidt opad i rækken kan det nævnes, at mens FIK fra 5.pladsen 'blot' har 11 point op til førstepladsen i DS, så er der et hop på hele 16 point ned til nr. 6 - Brønshøj - som ligger umiddelbart bag Frederikssund i rækken. Så man kan nemt tale om en række, der er delt på midten.

Næste kamp for FIK bliver en god test for, hvor stærkt holdet er blevet, når Ishøj IF gæster Frederikssund stadion Kristi Himmelfarts Dag kl. 13.00. Ishøj IF er aktuel nr. 1 i Danmarksserien, men senest de hold mødtes vandt FIK med 3-2 i Ishøj.