24. JUNI 2021

FIK STORSEJREDE I SIDSTE HJEMMEKAMP

For blot fire dage siden hentede Frederikssund IK sin første sejr i oprykningspuljen for Danmarksserien.
Og det er næsten ærgerligt, at sæsonen nu er ved at nå sin afslutning, for der er for alvor kommet gang i mål-støvlerne hos FIK-spillerne.
Da der var spillet 20 minutter af gårsdagens Sankt Hans-opgør mod Herlev IF, der allerede inden kampen var sikret oprykning til den nyskabte 3. division, stod der nemlig 3-0 på måltavlen på Kalvøen.

Allerførst var det Pelle Sørensen, der med et solidt langskud fik overrumplet Herlevs målmand, Lasse Gram, så hjemmeholdet fortjent kom i front. Herlev IF forsøgte sig fremad, men rigtigt farlige blev de aldrig.

FIK derimod spillede opfindsomt videre - og foran deres cheftræner Martin Hilstrup, der var fraværende fra sejren for fire dage siden pga. sygdom, var der en skarphed og en direkte vej mod målet, som man selvfølgelig kunne have ønsket sig var indtruffet for nogle kampe siden, men det giver gode forhåbninger mod den sæson, som begynder efter sommerferien, når det igen hedder Danmarksserien for Frederikssunds bedste herrehold.

Deniz Ates startede sit lille målshow efter 17 minutter, da han styrede et indlæg i kassen. Og man nåede dårligt at sætte sig, førend Christian Helev i en fri position havde sparket bolden forbi den sagesløse Herlev-målmand til 3-0.

Så faldt der lidt ro på spillet, gæsterne strammede sig defensivt og FIK virkede for en stund tilfredse, hvilket var forståeligt.

Ti minutter før halvleg fik Herlev IF så reduceret efter et hjørnespark, hvor der opstod klumpspil inde foran FIKs mål, og selvom flere FIK-spillere efterfølgende appellerede kraftigt til kampens dommer om et frispark, så blev det lidt tilfældige mål godkendt og Herlev IF gav sig selv en vej tilbage i kampen.
Men det var kun kunstig åndedræt, for Frederikssundspillerne havde inden pausen igen vist sig målfarlige og scoret - ikke bare ét, men hele to mål - så man kunne gå til pausen foran med 5-1!!

Det var igen Deniz Ates, der scorede først - og Christian Helev lige bagefter. To mål af hver af dem i en forrygende første halvleg.

Der kom ikke flere mål til Christian Helev, der blev skiftet ud i pausen af en kamp, hvor det alene blev et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive - og den blev stor.
Deniz Ates fuldbyrdede sit hattrick halvvejs i anden halvleg, og scorede lige et fjerde mål for at understrege sin skarphed få minutter efter.
FIK skulle dog få endnu en tomålsskytte, og det blev overraskende nok Adam Kielsgaard, der efter at være blevet skiftet ind i det 66. minut fik scoret to fine mål inden for et par minutter med ca. et kvarter tilbage, før Rasmus Madvig blev skiftet ind i FIK-målet i stedet for Frederik Folkvardsen, der uden at storspille alligevel igen havde udvist ro og stabilitet i kampen, som han har gjort det hele sæsonen for de gul/blå.
Det er den anden kamp i foråret, hvor Adam Kielsgaard kommer på måltavlen hele to gange. Sidst var da FIK hentede uafgjort 2-2 på udebane mod GVI.

Herlev IF fik lov til at pynte på resultatet med få minutter tilbage, da Daniel Clausen Tocado fik sparket kuglen i kassen.

Det endte således hele 9-2 til hjemmeholdet foran et aldeles tilfreds publikum.

Et fejende flot punktum på en sæson på hjemmebane, hvor FIK samlet har scoret 44 mål i 14 kampe - altså mere end tre mål i gennemsnit!!

Sidste opgave for Frederikssund IK inden sommerferien er på lørdag, hvor man gæster Smørum Idrætscenter kl. 14.00 for at spille mod LSF (Ledøje-Smørum).