16. MAJ 2021

FIK SLUTTEDE GRUNDSPILLET MED AT VINDE 4-2

Solen skinnede søndag eftermiddag, da Frederikssund IK afsluttede DS pulje 1 med kampen mod Union.

FIK spillede for første gang i 2021 på deres 'rigtige' hjemmebane, og det virkede ikke til at være en forkert beslutning. Gæsterne fra Union fik ikke ret mange ben til jorden i 1. halvleg, hvor især Nicolai Jægergaard viste sin skarphed med to socringer.

Gæsterne havde ellers medbragt en lille, men aldeles larmende skare, som kampen igennem skulle bakke deres hold op - og det var som om, at opbakningen var betingelsesløs, for uanset hvor langt foran FIK bragte sig, så var der råb og rytme fra gæsternes fans.

Første gang FIK var farlige var efter et kvarters tid. Et angreb fra venstresiden endte med et indlæg, som pga. en dårlig clearing fra en Union-forsvarer, var lige ved at sende i eget net til FIK-føring, men bolden sneg sig lige udenom stolpen.
Men målet lå i luften og på det efterfølgende hjørnespark fik Union ikke clearet bolden heller, og derfor endte den for fødderne af Nicolai Jægergaard, som resolut sendte bolden i kassen til 1-0.

Unions farligste situation før pausen faldt et par minutter senere, da Frederik Folkvardsen ikke kom ordentligt ud til et indlæg, som derefter blev headet på mål. Til FIKs held var Rasmus Philipsen vågen og fik reddet forsøget på selve målstregen.

Mathias Sand sparkede kort efter et frispark over mål, og et minut senere kom 2-0-målet så. Igen var målscoreren Nicolai Jægergaard, som med et vidunderligt langskud curlede rundt om en forsvarsspiller, og så langt ud, at Unions målmand intet kunne stille op, andet end at se bolden gå i mål via indersiden af stolpen. 

FIK var dog ikke færdige - og før den halve time var rundet stod det også 3-0. Et indlæg fra Casper Damgaard i højresiden blev mødt af Deniz Ates, som dog ramte bolden tilpas skævt til, at Christian Helev kunne løbe frem i bolden i højre side af feltet og sparke bolden ind bag en sagesløs Union-keeper.
Efter små 40 minutter blev Jonas G. Hansen skiftet ind, da Pelle Sørensen måtte udgå skadet efter en voldsom tackling fra Unions anfører Thomas Pedersen.

3-0 ved pausen - præcist modsat det omvendte opgør, hvor Union tog en 3-0-føring med til pause.

2. halvleg var dårligt begyndt, da Uffe Troensegaard bragte lidt spænding i opgøret med en fin scoring på hovedstød. Det var et frispark fra Unions højrekant, der fandt Union-angriberen, som efter blot 90 sekunders spil efter pausen snittede bolden elegant forbi FIK-keeper Folkvardsen.

Den dobbelte målscorer Jægergaard måtte derefter også forlade kampen småskadet og han blev erstattet af Shahab Khoshival, og efter blot nogle minutter på banen burde han nok have scoret til 4-1. Et FIK-hjørne blev headet ind i det lille felt foran målet, hvor Khoshival på imponerende vis fik stødt bolden forbi målet, til stor ærgrelse for FIK-tilskuerne.

Halvvejs gennem 2. halvleg leverede samme Shahab dog et fantastisk indlæg, som fandt Helev ved den bagerste stolpe. Han fik afsluttet på mål, men afvist af en flot redning af gæsternes målmand.
Deniz Ates viste flere gange imponerende tekniske detaljer, og efter 69 minutter gled han igennem et par modstandere, men igen fik Union-målmanden afvist en ellers stor FIK-mulighed.
Men på det efterfølgende hjørnespark kunne han intet stille op, da Christian Helev kom flyvende og i et par omgange fik headet og tacklet bolden i mål, og så var kampen ligesom punkteret.

 

Også Adam Kielsgaard og Martin B. Hansen nåede at komme på banen for FIK i det sidste kvarters tid - og selvom Union altså viste god moral undervejs, så blev det ikke til mere end endnu en reducering tæt på kampens afslutning. Det var igen Uffe Troensegaard, der kom på tavlen, men FIK fik sin sejr i afslutningsrunden af en flot og imponerede sæson i grundspillet i Danmarksserien.
Union missede derimod deres mulighed for at komme i top-4, og i stedet var det Køge Nord, som sammen med Karlslunde IF, Ishøj IF og altså Frederikssund sluttede blandt de fire bedste i rækken.

 

Nu venter oprykningsspillet for Martin S. Hilstrup og hans gæve gutter fra Frederikssund.