fik.JPG

AVARTA VANDT TOPKAMPEN PÅ KALVØEN MED 1-0.

Lørdag eftermiddag var der regulær topkamp i Danmarksseriens pulje 2, da FIK tog imod Avarta.

Vejret viste sig fra sin bedste side - som FIK også har gjort i starten på den nye sæson - og begge dele var nok med at lokke mere end 400 tilskuere til fodbold på Kalvøen.

FIK var uden både Adam Kielsgaard og Mathias Sand, men defensiven stod egentlig fint, selvom det var gæsterne, der lagde det tidlige pres, uden at det dog kastede store chancer af sig i begyndelsen. I stedet var det faktisk Frederikssund, der i et par omgange var tæt på - bl.a. da Deniz Ates efter en hurtig et-to var alene med gæsternes målmand, men afslutningen blev reddet af Avartas målmand.

Senere i halvlegen var det selvsamme Deniz Ates, som appellerede for straffespark, da han mente, at han blev fastholdt i feltet af en forsvarsspiller, men til hans og publikums store skuffelse reagerede dommeren ikke.

I den modsatte ende havde Avarta et par nærgående angreb og indlæg, og målet kom også efter godt opspil i Avartas venstreside, hvorfra et indlæg blev sendt ind i feltet. I første omgang gik bolden over Avartas spidsangriber, men på den bagerste stolpe dukkede Simon Ustrup op og headede halvtliggende bolden ind bag en sagesløs Nicklas Fuchs-Christensen. Målet faldt med blot tre minutter til pause, og så måtte Todi Jønsson i pausen forsøge at få sit hold til at tro på et comeback.

Det virkede i store dele af anden halvleg også som, at Frederikssund var mere aggressive og formåede i flere omgange at lægge effektivt pres på gæsterne, hvis spil ikke hang nær så godt sammen som i første halvleg.

Men målet kom desværre aldrig, selvom der var flere gode chancer. Den bedste chance efter pausen kom også til Deniz Ates, der opsnappede bolden efter sløsede kombinationer blandt Avarta-forsvarerne. Han løb alene mod målmanden, og driblede forbi ham - men desværre med et træk, som endte med at gøre vinklen på Ates' afslutning så spids, at han kun ramte stolpen og så bolden gå ud til målspark. Derudover havde FIK flere farlige indlæg og nogle udmærkede forsøg fra distancen, men ind kom bolden ikke - og så måtte holdet og den nye træner acceptere, at det blev til det første hjemmebanenederlag i sæsonen 22/23.

Lidt panderynker må det også give, at man nu i to kampe i træk ikke har formået at få netmaskerne til at blafre, idet sidste weekend gav 0-0 ude mod KFUM og altså denne lørdag 0-1 mod Avarta.

Næstved IF er næste modstander for Frederikssund IK i DS pulje 2, når holdene fredag aften d. 16. september  kl. 18.30 mødes på Næstved IF Idrætsanlæg. Næstved har hentet syv point i syv kampe, og både scoret og inkasseret mål i massevis - så forhåbentlig er der mål i udsigt for de gul/blå FIK'ere.

Næste gang FIK spiller på hjemmebane er lørdag d. 24. september kl. 13.00, hvor LSF (Ledøje Smørum) er modstander.