20. JUNI 2021

FØRSTE SEJR TIL FIK I OPRYKNINGSPULJEN

Efter en stribe kampe, hvor resultaterne ikke rigtig har været med Frederikssund IK, så fik man endelig lov at smage sejrens sødme, da Allerød FK var på besøg på Frederikssund stadion lørdag eftermiddag.

I den glohede varme, der krævede to vandpauser i første halvleg, dominerede FIK stort i de første 45 minutter, uden at det dog gav sig udslag på scoringstavlen.

Der var ellers bud efter mål mange gange. Første gang var da Allerøds målmand ikke fik clearet bolden tilstrækkeligt. Christian Helev spillede hurtigt Deniz Ates, som med en flad pasning satte Nicolai Jægergaard op til mål, men han fik på kanten af det lille felt ikke rigtig ram på bolden.
Senere var Deniz Ates selv tæt på, og Patrick Dahm burde også have bragt hjemmeholdet i front. Kort før pausen havde Allerød hjørnespark, men på få sekunder var bolden clearet, Jægergaard førte bolden frem i højre side og fandt med en fin aflevering Ates inde på midten på kanten af feltet, men han afsluttede ikke med sin første berøring, og så kunne forsvar og målmand for Allerød i fællesskab afmontere chancen.

I anden halvleg var der dårligt spillet to minutter, da FIK endelig fik hul på bylden. Mathias Sand Kristensen erobrede bolden i en duel med en Allerød-spiller og spillede resolut en dyb aflevering perfekt til Deniz Ates, som tog et træk uden om målmanden og gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet. Det var i den grad fortjent, og det beroligede publikum, som i den voldsomme varme var begyndt at tvivle på, om holdet mon kunne få bolden i kassen.

Men med målet forsvandt også FIKs store dominans og den efterfølgende periode var meget lige. Begge hold forsøgte at kontrollere, men desværre var det gæsterne, der først slog til. Der var spillet en time, da en bold fra Allerøds højrekant blev spillet ind i feltet, hvor hverken målmand eller forsvar fik kontakt med bolden - og den fortsatte så videre til en fri Niklas Holm, der let kunne bringe balance i regnskabet.
Det virkede som om, at FIK igen-igen ville gå i fælden, hvor man spiller godt og skaber chancer, men alligevel ender uden sejr.

Denne lørdag var FIK-holdet uden deres træner Martin S. Hilstrup, og det var som om, at holdet efterfølgende gav den en ekstra skalle for at vise, at de godt kunne uden deres chef på sidelinjen.

En håndfuld minutter efter udligningen sparkede Deniz Ates hjørnespark fra venstre side, og på midten steg Christian Helev til vejrs og stangede hjemmeholdet foran på ny.

 

Selvom resten af kampen var relativt lige og Allerød forsøgte at presse på mod slutningen, så lykkedes det omsider i deres næstsidste hjemmekamp for Frederikssund at få en sejr, til stor tilfredshed for de mange tilskuere, der trofast mødte op og gav holdet god opbakning på denne varme dag.

 

To kampe resterer stadig af oprykningspuljen - og allerede onsdag aften kl. 19.00 er der igen bold på Kalvøen. Det er sæsonens sidste hjemmekamp, når Herlev IF kigger forbi. De kæmper fortsat med om oprykning til 2. division, så der skal nok blive gået til stålet - og måske kan FIK tage endnu flere point i rækken, hvor det ser realistisk ud for holdet at slutte på en 5.-6. plads.

Sæsonens sidste kamp er på udebane lørdag d. 26. juni kl. 14.00, når Frederikssund gæster LSF (Ledøje-Smørum).