5. JUNI 2021

LEDØJE-SMØRUM 'SNØD' FIK I SIDSTE SEKUND

Det blev desværre heller ikke i det tredje forsøg, at FIK hentede tre point i oprykningsspillet til 2. division. Alt tydede ellers i den retning kort før slutfløjtet, da Frederikssund i flot solskinsvejr på Kalvøen vendte 0-1 ved pausen til en føring på 2-1 i løbet af anden halvleg.

Kampen startede ellers slet ikke - i hvert fald ikke til tiden kl. 13.00 - men måtte udskydes i et kvarters tid, vistnok pga. en forsinket dommer.
Men fra start var det en kamp, som begge hold havde vanskeligt ved at få styr på. Spillet bølgede lidt fra ende til ende - men bedst flød det for gæsterne, selvom deres målmand Nicolai Bjerregaard var ved at forære Deniz Ates en kæmpechance i kampens indledning.

Første gang tilskuerne kom op på sæderne var ellers efter 16 minutter, da Daniel Hacke blev skubbet i feltet og kolliderede med målmand, og trods enorme protester forblev dommerens fløjte tavs.
Et par minutter senere kom hjemmeholdets bedste tilbud i første halvleg. Christian Helev modtog bolden med ryggen til mål og med en simpel berøring lagde han bolden af til Deniz Ates, der kom i et godt løb og fik en halv friløber med en forsvarsspiller i ryggen. Desværre blev afslutningen ikke, som Ates gerne ville og LSF-målmanden kunne levere en sikker redning.

 

Efter den halve time kom så føringsmålet til gæsterne. Et hjørnespark slået til fjerneste stolpe blev bakset i mål af Jacob Lindbaum, og det var ikke ulogisk, at det var LSF, der scorede først. Blot 5-6 minutter senere lå bolden igen i nettet bag Frederik Folkvardsen, men der var i den situation vinket helt korrekt for offside.
FIK havde svært ved at sætte meget sammen, og især på banens sidste tredjedel var det småt med kreativiteten, samtidig med, at der var ukarakteristisk mange fejlpasninger og tabte bolde blandt FIK-spillerne.

 

Kort før pausen stødte Mathias Sand hovedet sammen med en modspiller, da FIK sparkede hjørnespark - men efter et par minutter s behandling kunne han gudskelov fortsætte.

Og netop som pausen gik på held leverede Folkvardsen en vigtig dobbeltredning, da en LSF kom fri i venstre side af feltet, og på riposten fik han reageret stærkt på et langskud, som han ellers havde vanskeligt ved at se med mange spillere foran sig.

0-1 ved pausen, og der var brug for en solid peptalk - det havde ikke rigtigt været FIKs kamp indtil da.

Og det var da også en noget forvandlet hold, som kom på banen til 2. halvleg - presset var højere, LSF havde vanskeligere ved at holde i bolden på FIKs banehalvdel, og FIK selv havde fået skruet støvlerne bedre på og lavede langt færre fejl.
Efter en time blev bolden smidt ind fra højrekanten, som Daniel Hacke forsøgte at cykelsparke til. Det lykkedes ham dog mest at støde bolden i retning af Christian Helev, som med en stærk afslutning udplacerede gæsternes målmand og udlignede til 1-1. Det var slet ikke ufortjent, som kampen så ud nu - og momentum var med hjemmeholdet.

Og mindre end ti minutter senere kom FIK såmænd også foran. Bolden havnede for fødderne af en fri Deniz Ates i straffesparksfeltet, som sikkert omsatte til 2-1.

Vejret, stemningen og tre point - det hele så ud til at gå FIKs vej på dette tidspunkt.
Mod slutningen blev det en anelse mere nervøst, og LSF lagde mere pres på og sendte flere spillere og høje bolde frem i håbet om en udligning.
Da det ellers så ud til at være for sent, dukkede Rasmus Thygesen op og fik scoret til 2-2 i kampens 94. minut.

Surt for FIK, der ellers havde overkommet en svær start og som endelig så ud til at kunne fejre en sejr i oprykningspuljen. Det må de så vente med, i hvert fald til på onsdag d. 9. juni, hvor FIK besøger Herlev IF.
Næste hjemmekamp for Frederikssund IK er lørdag d. 19. juni kl. 13.00, hvor Allerød FK kigger forbi.