17. APRIL 2021

FREDERIKSSUNDS FLOTTE STIME SLUTTEDE

Topkampen i Danmarksseriens pulje 1 mellem Frederikssund IK og Karlslunde IF blev spillet lørdag eftermiddag i strålende solskinsvejr på kunstbanen på Kalvøen.

Begge hold kom med masser af selvtillid til opgøret, og det første kvarter bar også præg af to mandskaber, som lige ville se hinanden an. De første tyve minutter gav da heller ikke de store muligheder, men man fornemmede, at Karlslunde især via venstrekanten med Fillip Knudsen var farlige.

Efter en halv time kom halvlegens største chance, da Nicolai Jægergaard blev spillet igennem med Karlslundes målmand - men i stedet for selv at forsøge en scoring spillede han bolden sidelæns mod Deniz Ates, der ikke kunne få fat i afleveringen - og den gode mulighed blev spildt.

Det var generelt FIK, der dominerede kampen. Både i form af boldbesiddelsen, men det var også hjemmeholdet, som klart havde de bedste idéer, når de havde bolden. Et par minutter før pausen kom et par halve chancer til hjemmeholdet, da først et gennembrud på venstrekanten endte med en afslutning fra Deniz Ates og et øjeblik senere kom et langskud fra Jonas G. Hansen - men begge forsøg gik lige uden om målet.

Efter pausen kom endnu straks en kæmpechance til FIKs Jægergaard, der modtog et perfekt indlæg fra Daniel Hacke, men desværre fik han ikke kontrolleret hovedstødet nedad, og så fløj bolden over mål.

Ti minutter inde i anden halvleg var udeholdet så endelig farlige, men de var modsat hjemmeholdet usædvanligt skarpe. Et fremløb på venstrekanten og et skarpt indlæg endte i hovedet på Karlslunde IFs Mark Moesgaard, der ikke svigtede foran mål og bragte gæsterne på 1-0, uden at målmand i FIK-målet, Frederik Folkvardsen, havde en chance.

Det var lige en mental mavepuster for hjemmeholdet, der lige skulle bruge fem minutter på at finde sig selv igen.

Men halvvejs gennem anden halvleg var mønsteret fra første igen etableret med FIK i boldbesiddelse og som den målsøgende part, hvorimod Karlslunde forsvarede sig dygtigt og hele tiden lurede på kontrastød.

I det 68. minut arbejdede Jægergaard stærkt på venstrekanten og fik eksperederet bolden ind foran mål, hvor der var flere forsøg mod mål, men hvor gæsternes forsvarsspillere hele tiden formåede at få blokeret, clearet og komme i vejen for en ellers fortjent udligning.

Mod slutningen forsøgte Martin S. Hilstrup sig med flere udskiftninger, men lige meget hjalp det desværre. Christian Helev fik FIKs sidste store mulighed, da han et minut før tid fik en løs chance i feltet. Men igen-igen blev skuddet blokeret af en Karlslunde forsvarsspiller, der på ren ishockey-manér fik kastet sig ned i skuddet.

Karlslunde selv havde et farligt forsøg efter et hjørne og en kontrachance i kampens overtid, som dog ikke resulterede i yderligere scoringer.

Dermed sluttede en ellers fin stime for FIK - det var nemlig sæsonens første nederlag på hjemmebane.
Allerede på tirsdag skal FIK i aktion igen i DS, når man gæster Husum BK på udebane i Husumparken. Kampen spilles kl. 18.30.

Da FIK tog imod Husum i efteråret blev det til en komfortabel sejr på 5-2 til Frederikssund, men siden da er Husum BK blevet mere stabile og fik bl.a. skovlen under et af de andre tophold, Køge Nord, senest, hvor det blev til en imponerende 4-0-sejr til Husumholdet.

Næste hjemmekamp for FIK er lørdag d. 1. maj kl. 14.00, hvor KFUM gæster Kalvøen. Inden da venter hele tre udekampe: først Husum på tirsdag og derefter skal man d. 23. april en tur til Tårnby, inden Fremad Valby venter onsdag d. 28. april kl. 18.30.