SOLID DEFENSIV SIKREDE 3 POINT

Skrevet af Niki Bagge

Fredag aften skulle FIK 1 til AB Tårnby for at møde rækkens nummer 2. AB Tårnby havde startede sæsonen med 7 point i de første 3 kampe, så der var lagt op til et topbrag mellem de to klubber. 

Til dagens kamp var der flere rokeringer i truppen grundet flere skadesproblemer hos nogle af de velkendte ansigter. Joaquin Martinez er ude grundet lysken, Nicklas Lohals døjer forsat med sin hjerneryttelse fra lørdagens kamp mod KFUM og Christian Helev har udfordringer med sin akillessene. Jannick Andersen startede fra bænken, men har forsat mindre udfordringer med smerter i hans fod, og Pelle Sørensen har haft udfordringer med træthed og overbelastning. Heldigvis for trænerstaben havde Pelle meldt sig klar fra start, og den rutinerede midtbanespiller startede derfor inde i dagens opgør. 

De mange skader betød flere rokeringer i startopstillingen hvilket gjorde plads til blandt andre Frederik Folkvardsen og Mathias Sand. Begge spillere er lige fyldt 18 år, men begge to kan klappe sig selv på skulderen for deres flotte præstationer i dagens kamp. Frederik Folkvardsen skulle starte som erstatning for Joaquin Martinez og Mathias Sand for Nicklas Lohals.

Kampen startede roligt og udviklede sig hurtigt til en taktisk affære hvor AB Tårnby slog lange bolde til deres to store angribere, og FIK forsøgte at skabe kontraangreb på Frederik Sommer og Lukas Chrstoffersen på toppen. FIK har et par enkelte chancer i første halvleg, og med en smule mere kynisme havde de også været foran med et enkelt mål. Desværre blev det ikke til ret meget i hverken den ene eller den anden ende, men trænerstaben kunne trøste sig ved, at FIK var dominerende på bolden. Pausestillingen ender derfor 0-0. 

FIK kommer ud til anden halvleg som de sluttede; dominans på bolden. FIK forsætter deres gode takter på bolden, men desværre mangler den sidste skarphed for at gøre tingene færdig. Der skulle gå cirka 57 minutter før, at FIK blev rigtig farlige. Et angreb AB Tårnby der bliver brudt, og så slår FIK en lang bold op til Lukas Christoffersen, der tager den ned og starter en kontra 2 mod 2. Et aggressivt løb fra venstre side med bolden og en flot aflevering på tværs fremtvang et selvmål af AB Tårnby. 

Med FIK på tavlen og et resultat at spille for gik de en smule dybere på banen for at ville forsvare sig endnu mere. AB Tårnby forsøgte at lægge pres på FIKs defensiv med indlæg ind i feltet, men stort arbejdsiver og disciplin afviste hjemmeholdet utallige gange. Sådan forsatte kampens forløb sig indtil dommeren fløjtede af i 95. minut, og FIK kunne derfor sikre sig endnu 3 point til kontoen. 

FIK har næste kamp d. 31. August 2019 på Kalvøen. Kampstart er kl. 13.00 mod Union. Kom og støt drengene i deres forsøg på at holde den gode stime. 

FIK 2 vandt deres udebanekamp 1-4 mod Hareskov, og har forsat fuld point på kontoen efter 2 kampe i Serie 3. FIK 2 møder Dalby IF på udebane lørdag d. 31. August kl. 13.00. Kvindesenior 1 var også i kamp i weekenden, hvor de skulle forsøge at revanchere deres nederlag til Herstedøster IC. Kvindesenior 1 vandt hjemme på Kalvøen 2-1 over Virum. Kvindesenior 1 har næste kamp hjemme lørdag d. 31. August kl. 11.00 mod Bytoften.

Facebook Logo.png
Instagram Logo.png

© 2018 FREDERIKSSUND IDRÆSTKLUB     KALVØVEJ 9, 3600 FREDERIKSSUND     00 00 00 00     FIK@SPORT.DK