1. MAJ 2021

VITAL SEJR TIL FIK

Det var et solbeskinnet Frederikssund Stadion, der lagde bane til topopgøret i Danmarksseriens pulje 1 mellem Frederikssund IK og KFUM. 
Kampen mellem rækkens nr to og nr fire var en regulær nøglekamp i kampen om de fire øverste pladser i rækken, som giver adgang til oprykningsspillet fremfor at skulle kæmpe for at undgå nedrykning.

For FIK har de seneste kampe været som rutsjebaneture med skiftevis nederlag og sejre, men henover foråret har der været masser ag lovende spil og holdet virker sammenspillet på en langt mere fornuftig måde end sidste sæson og først på sæsonen.

Det var dog gæsterne, der kom bedst fra land i dagens kamp. FIK'erne kunne ikke ramme hinanden, og KFUM kom i flere omgange lidt for let frem til hjemmeholdets straffesparksfelt.

Første store chance tilfaldt KFUM efter 3-4 minutter, hvor en pasning bagud i feltet blev kanoneret over mål fra kanten af det lille felt. Så var hjemmeholdet advaret, men faren var ikke drevet over. Blot nogle minutter senere ramte KFUM underkanten af overliggeren på et hovedstød efter et hjørne, og generelt virkede gæsterne klart farligere end hjemmeholdet.

 

Men som første halvleg skred frem, blev det mere lige og i et par omgange var det Frederikssund, der var tæt på at åbne scoringen. Deniz Ates havde en god hovedstødschance, der gik forbi mål, Mathias Sand Kristensen ramte træværket på et direkte frispark og senere var det Rasmus Philipsens frispark, der efter at være blokeret endte med en meget kvalificeret afslutning fra Mathias Sand igen, men den sneg sig udenom stolpen. Det var derfor ikke ufortjent, at det var uafgjort ved pausen, men 0-0 fortalte ikke sandheden om kampen og underholdningsværdien.

 

Efter pausen var det derimod hjemmeholdet, der stod for underholdningen og chancerne. Det var generelt et helt andet FIK-hold, der buldrede fremad - bl.a. Daniel La Cour Hacke som igen og igen fór frem langs venstrekanten.
Efter godt et kvarter i 2. halvleg med et solidt pres mod gæsterne kom så den forløsende scoring. Rasmus Philipsen præsterede et flot hovedstød efter hjørnespark fra venstresiden, som målmanden kun kunne halvklare, og så var Christian Helev først over bolden og kunne bringe FIK foran med 1-0.
Det gav lynhurtigt hjemmeholdet mere ro og selvtillid og det gjorde kun kampen vanskeligere for gæsterne.
En god håndfuld minutter senere blev det også 2-0. Igen var Christian Helev målscorer, men det var efter en fremragende dyb aflevering fra Rasmus Philipsen, som Deniz Ates tog elegant ned og fik afsluttet på. KFUMs målmand kunne ikke holde bolden og så Helev hurtigst på returen.

Frustrationerne begyndte at melde sig hos gæsterne, alt imens spillet blev bedre og bedre for hjemmeholdet.
Med ti minutter tilbage af kampen stak Christian Helev med en perfekt aflevering Nicolai Jægergaard igennem med gæsternes målmand, og Jægergaard afsluttede elegant og sikkert til 3-0.

 

Herefter tog FIK luft ind, alt imens man forsøgte at løbe nogle kontraløb, men der kom ikke flere mål i kampen, og således sluttede opgøret med 3-0 til Frederikssund.
Med de øvrige resultater er Martin S. Hilstrups tropper tilbage på 2.pladsen i rækken. Dog har FIK spillet en kamp eller to flere end de øvrige tophold, og derfor er der formentlig brug for mindst én sejr i en af de sidste to kampe, hvis man skal holde sig i top fire.

Næste kamp for FIK er på udebane mod Køge Nord FC på Rishøj stadion på lørdag d. 8. maj kl. 14.00.

Derefter venter sidste kamp i grundspillet, når Union gæster Kalvøen søndag d. 16. maj.