top of page

ALVORLIG SKADE TIL FIK-ANFØRER OVERSKYGGEDE RESULTATET I TOPKAMPEN: FREDERIKSSUND IK 1 - 2 GLOSTRUP

Halvvejs i anden halvleg af lørdagens topkamp måtte Mathias Sand hjælpes fra banen og køres på skadestuen. På banen var Glostrup bedre end hjemmeholdet og vandt med 2-1.

Der var trods truende skyer og en halvkold efterårsvind alligevel dukket en del mennesker op på stadion lørdag eftermiddag. Men det var også de to førerhold i DS Pulje 2, der krydsede klinger.

Kampen startede med nogle halvfarlige fremløb og indlæg fra gæsterne, hvor FIK-keeper Frederik Folkvardsen i flere omgange måtte i aktion og redde - og det blev ikke til et tidligt mål til gæsterne.

I den modsatte ende var FIK tæt på en føring, da et indlæg fra højre blev rettet af og snød målmanden, men desværre tog bolden lige præcis stolpen og sprang i spil igen. Ellers var det småt med de offensive indslag fra hjemmeholdet i 1. halvleg - og rækkens bedste forsvar levede virkelig op til deres navn - det var i hvert fald ikke til at se, at FIK har været rækkens suverænt farligste hold hidtil i sæsonen.

Og knap ti minutter før pausen kom så målet, som Glostrup lidt havde varmet op til gennem halvlegen - selvom halvlegen efter den tidlige Glostrup-dominans var blevet mere lige, så virkede det til, at gæsterne lettere kom til chancer end værterne.

En bold blev brudt på midten og spillet ud på Glostrups venstrekant, og herfra kom lidt et præcist indlæg til Jonas Damkjær, som sparkede gæsterne i front.

Efter pausen var det så som så med underholdningen - det var lidt mere dødt og begge hold var opmærksomme på ikke at lade målstanderen komme til chancer.

Men efter en time måtte kampen standses i ca. ti minutter, da Frederikssund-anfører Mathias Sand gik i græsset. Først var der tvivl om han måske havde brækket noget, da der på tribunen blev talt om ambulance - senere viste det sig dog, at han selv kunne gå fra banen - men virkede omtåget og groggy.

Han blev skiftet ud og kørt på hospitalet - og det var vist en hjernerystelse, der efter et sammenstød med en modstander havde ramt ham. Sportsligt var der store klapsalver fra både FIK- og Glostruptilhængerne, da Sand forlod opgøret. Det gjorde naturligvis ikke FIK stærkere at miste sin anfører, og stemningen var også efter episoden lidt mat i perioder.

Med små ti minutter tilbage af kampen blev kampen så reelt afgjort, da Peter Larsen udnyttede en af halvlegens få chancer til at gøre det til 2-0 til gæsterne.

Men helt målløse ville Frederikssund ikke efterlade deres tilskuere, så i kampens sidste minutter fik hjemmeholdet reduceret til 1-2, da Rasmus Philipsen fik scoret. Det gav øjeblikke af håb, men kort efter var kampen slut.

Nederlaget efterlader Frederikssund IK på tredjepladsen i rækken, da BK Skjold benyttede sig af muligheden for at spille sig op som nr. 2.

Nu er selve placeringen ikke så afgørende for holdets videre færd, da de øverste fem hold går i oprykningsspil efter grundspillet - men da alle hold tager deres point med over i denne pulje, så er alle point vigtige.

Frederikssund IK får mulighed for at komme tilbage på sporet, og forhåbentlig tage tre point, når de på fredag aften spiller på Slagelse stadion. Vi er halvvejs gennem grundspillet, når denne kamp er overstået.

Kampen mellem Slagelse B&I og FIK starter kl. 19.00.