top of page

FREDERIKSSUND FIK GOD START PÅ SÆSONEN

Sæsonen 2023/24 kom godt fra land - set med FIK-øjne, som fredag aften foran ca. 300 tilskuere vandt sæsonens første kamp over oprykkerne fra Hørsholm-Usserød.

I indledningen på kampen var det faktisk gæsterne, som kom mest aggressivt ud af starthullerne, og de fik faktisk også et par muligheder i løbet af første halvleg - bl.a. et indlæg fra højresiden, hvor Sofus Søndergaard gudskelov for Frederikssund fik styret bolden forbi den fjerneste stolpe.

Martin Hansen - FIKs rutinerede kamprekordindehaver - fik plads i startopstillingen som venstre back pga. flere afbud - og havde en svær begyndelse, men fik spillet sig ok ind i kampen. Han blev skiftet ud med Jonas Grønbech i pausen - sikkert fordi han også i løbet af første halvleg fik sig et gult kort. Deniz Ates var farlig i flere situationer i første halvleg, og ramte bl.a. stolpen, hvorefter FIK fik fulgt op i flere omgange, men ind ville bolden ikke - og gæsterne klarede frisag, så stillingen var 0-0 ved pausen.

2. halvleg var der til gengæld ikke spillet mange minutter af, før den forløsende scoring kom. FIK kom generelt stærkt ud efter pausen, og dominerede voldsomt de første 20-25 minutter af anden halvleg. De behøvede endda kun små ti minutter til at afgøre kampen.

Først fik man et straffespark i 48. minut, som Hørsholms målmand Oliver Stenderup begik - og det omsatte Rasmus Philipsen sikkert til 1-0.

Efter 58 minutter fik Deniz Ates bolden i feltet - og med et par hoftesving og træk både den ene og den anden vej fik han viftet forsvarsspillerne væk og kunne med et velplaceret skud til fjerneste hjørne udplacere målmanden, der måtte se bolden gå ind via stolpen.

Den sidste del af kampen bar præg af, at Frederikssund IK konsoliderede sig defensivt og sikrede sig, at det var så svært som muligt for gæsterne at skabe chancer, og det lykkedes fint, for Hørsholm-Usserød fik aldrig rigtigt testet FIK-keeper Nicklas Fuchs-Christiansen.

Så 2-0 blev resultatet - og det var lige den start, som alle havde håbet på.

Nu venter Ledøje-Smørum på fredag aften kl 18.30 på Smørum Idrætscenter - og så er næste hjemmekamp i Danmarksserien for FIK lørdag d. 26. august kl. 13.00, hvor man møder Ringsted IF.