top of page

Frederikssund IK 3-1 Sundby BK: Fantastisk start på oprykningsspillet, hvor FIK nu er med i toppen.

STÆRK SEJR TIL FREDERIKSSUND

Lørdag d. 13. april blev en god dag for Frederikssund IK.

Oprykningspuljen til 3. division startede med - den på papiret - sværeste modstander i form af de suveræne grundspilsvindere fra Sundby BK, der lagde vejen foran Fr.sund stadion, hvor der for første gang i 2024 blev spillet på rigtig græs og ikke kunstbane.

Og der var også glædelige gensyn i startopstillingen til Rasmus Philipsen, der har anglet som krumtap i FIKs defensiv de sidste tre kampe og også Deniz Ates stillede til start efter at have misset den seneste kamp, men det blev desværre en kort fornøjelse for Ates.

Allerede efter ti minutter viste det sig umuligt for ham at gennemføre, og han blev erstattet af Oliver Drost.

Derfor var det - nøjagtig som sidste lørdag - Nicolai Jægergaard, der skulle vise sig at blive en afgørende faktor. Blot et par minutter efter Ates udskiftning fik han bolden i venstresiden og trak indover banen, hvorefter han sparkede bolden henover målmanden i det lange hjørne, og så var hjemmeholdet fortjent foran 1-0.

Målet var et rent dejavu for dem, der også se den seneste hjemmekamp, hvor to af hans mål meget lignede dette.

FIK var startet kampen bedst og Sundby havde svært ved at få gang i deres spil i starten af kampen. Frederikssund IK virkede ovenpå, men henover første halvleg ændrede billedet sig en smule. FIK smed for mange afleveringer til modstanderen og Sundby begyndte at ramme hinanden bedre, dog uden at det blev rigtigt farligt for hjemmeholdet.

Efter en god halv time så det heller ikke farligt ud, men et fladt forsøg fra venstrekanten smuttede under Nicklas Fuchs-Christiansen i Frederikssund-målet, og så kunne Gustav Lundqvist på den bagerste stolpe let sende bolden ind til 1-1.

Der var efterhånden god tænding på opgøret, både på banen og på tilskuerpladserne, hvor Sundby havde en stor portion medrejsende supportere, der helt sikkert håbede på en sejr - for så ville afstanden allerede være næsten uoverstigelig for Frederikssund at indhente. En sejr til Sundby ville give dem 12 points luft ned til FIK på 4.pladsen.

Efter pausen startede FIK igen fornuftigt og var relativt dominerende, men det var tydeligt, at begge hold havde respekt for hinanden og at begge var klar over kampens bedtydning.

Gudskelov var det den indskiftede Oliver Baladi, der ca. tyve minutter før tid fik sparket bolden i mål til 2-1 og føring til FIK.

Med knap ti minutter tilbage blev Frederikssund så tilkendt straffe, og så kunne den tilbagevendte faste skytte Rasmus Philipsen afgøre kampen til resultatet 3-1 til stor glæde for hjemmepublikummet.

Med sejren spiller FIK sig i den grad med ind i varmen i toppen af rækken, hvor fire hold lige nu ligger inden for seks point i kampen om at sikre enten direkte oprykning eller mulighed for en afgørende playoff om pladsen i 3. division.